Spring til indhold

Baggrund og formål

Sund Start Sammen bygger på konceptet Familieiværksætterne fra Holstebro kommune

Holstebro Kommune hentede idéen fra Sverige, hvor Leksand-modellen har kørt med stor succes siden 1996. Holstebro Kommune justerede i samarbejde med Center for Socialt Ansvar Familieiværksætterne så det passer til danske forhold.

 

Odense kommune har i årene 2010-2014 kørt pilotprojektet  "En God Start Sammen" udviklet af Sundhedsstyrelsen. På baggrund af erfaringer og evalueringer fra pilotprojektet samt materiale og koncept fra Familieiværksætterne har Odense Kommune og Region Syddanmark i samarbejde udviklet Sund Start Sammen.

 

 

Dekorativt billede      Dekorativt billede     

 

Formålet med Sund Start Sammen

Formålet med Sund Start Sammen er, at styrke førstegangsforældres forældrekompetence og give dem gode råd og vejledning til, hvordan de kan skabe trygge opvækstvilkår for deres børn.

 

Styrke forældrenes fællesskab og give dem gode råd og vejledning til, hvordan de tager fælles ansvar for barnet og håndterer vanskelige situationer og konflikter i det nye forældreskab og familieliv.

 

Styrke netværket blandt nye forældre og give dem gode råd og vejledning til hvordan de på tværs af forskelle kan yde gensidig støtte ud fra princippet om empowerment og solidarisk medborgerskab i civilsamfundet.